Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2012 19:40 - Гражданско сдружение „СИЛА” се обявява против Проекта „Закона за детето“
Автор: silapz Категория: Регионални   
Прочетен: 1225 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 09.04.2012 19:47


Гражданско сдружение „СИЛА” се обявява против Проекта „Закона за детето“ От Даниела Гаджева

Гражданско сдружение „СИЛА” се обявява против проекта „Закона за детето“ и в подкрепа на НМР, АОЦ, РК, ГИС , Свобода за всеки, ГИР-Пазарджик със следните искания:

1.Проектът за „Закон за детето” да бъде категорично отхвърлен!

2.Авторите на този обществено -  вреден проект да бъдат публично назовани и отстранени от работа по законодателството, което касае семейството, родителите и децата.

 3.Всяко законодателство, което касае семейството, родителството и децата да зачита в пълнота КООНПД и компетентността на родителите да взимат отговорни решения за отглеждането, възпитанието, образованието и здравето на своите деца.

Законодателят не разграничава децата в риск от останалите подрастващи, в резултат на което всички деца и всички родители попадат в обхвата на законопроекта. Нещо повече, държавата ще си позволи, чрез заплахи да „обучава” родителите как да бъдат такива и да наказва не само за действията, но и за намеренията им. Нещо нечувано до момента в целия правен свят.

 Ролята на родителите по отношение на децата се свежда до биологичната им функция и до изпълнението на редица задължения. Права няма. За сметка на това децата имат много повече, отколкото могат да понесат. Тяхно право е например да оспорват всяко (под всяко имам предвид буквално всяко) ваше решение, като подадат оплакване от вас пред съответните социални работници. От тук нататък последствията за Вас са непредвидими. Могат да варират от сравнително безобидният личен контакт с психолози и социални работници, които ще ви проучват под лупа и ще ви дават задължителни предписания до изземване на детето от семейството.

Узаконява се тихомълком въведената вече в държавата ни практика за анонимни доноси, според която няма пречка под предлог анонимен донос за сериозна опасност над детето то да бъде изведено незабавно от семейната среда. С други думи детето ви може да бъде отнето без обяснения, без съд и дори без ваше знание. Вие можете да си потърсите правата пред съда…

Гражданско сдружение „СИЛА „ подкрепя исканията на родителите и ще подкрепи всякаква форма на протести!

www.peticiq.com/protivzakonazadeteto  - петиция против "Закона за детето"
 

 




Гласувай:
3



1. nkf - Този проект си е комунизъм в дейс...
09.04.2012 20:05
Този проект си е комунизъм в действие!
цитирай
2. анонимен - шведско-бълг. гражданка
10.04.2012 12:01
Да наказваш за "намерения" е практиката на шведските социални служби да твърдят, че познават 'мечтите ви" тъй като четат 10-метровото ви досие ден и нощ и го "знаели на изуст". После ви приписват "мечти", следователно "намерения". това е фокус-бокус, барба фокус. Или Мики Факира-социален работник-профант на нарколептичната индустрия.
цитирай
3. анонимен - АБСОЛЮТЕН ТЕРОРИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ. ...
10.04.2012 12:04
АБСОЛЮТЕН ТЕРОРИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ. КОЛЕКТИВЕН ТЕРОРИЗЪМ И ТОРМОЗ. ТОВА НЕ Е "ЗАКОН", АМИ ПРОТЕЖИРАНЕ НА НАРКОТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ. БИГ МЪНИ. МИЛИАРДНИ ПЕЧАЛБИ. ФАШИЗЪМ. НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ НЕ Е. ХИТЛЕР ИМ ЗАВИЖДА ОТ ГРОБА СЕГА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silapz
Категория: Регионални
Прочетен: 10459
Постинги: 2
Коментари: 4
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930